Demo Konvokesyen Tabika Perpaduan


Pada 8hb November 2009, Jam 4.30ptg sejurus persembahan di Bidor dilangsungkan, geng Reyokiwara bergegas pulang ke Slim River untuk membuat persembahan di Majlis Konvokesyen Tabika Perpaduan. Penglibatan persembahan ini di jalankan oleh pesilat dari Gelanggang Slim Hill dibawah kelolaan Reyokiwara.

Majlis ini dihadiri oleh Y.A.B Dato’ Kushairi dan Pegawai Perpaduan Daerah Batang Padang iaitu Cik Aina. Persembahan ini mendapat pujian dari Dato’ Kushairi yang amat menyokong usaha untuk memartabatkan budaya warisan bangsa kita. Pujian ini kami berkongsi bersama2 dengan seluruh anak Gayong Malaysia. Bak pepatah ” Kata bersahut Gayong Bersambut”. Moga Perjuangan anak-anak muda ini diteruskan dengan kekuatan GA ALIF YA WAU NGA.

Amin Ya Rabbal A’lamin.

Mari tonton gambar2 ini……

Advertisements

~ by wiro sableng on November 17, 2009.

7 Responses to “Demo Konvokesyen Tabika Perpaduan”

  1. Tahniah semoga cita2 untuk mengembangkan gayong untuk generasi baru dpat ditunaikan…
    semoga usaha tuan2 reyokiwara akan diberkati allah sentiasa … amin

    apa pun steady lah cikgu jent and cikgu lan dapat buat klon korang hakhakhakhak budak2 tu sebijik dah gaya jent ngan lan hahaha gogo cayokkk

  2. aku setuju beb..cakap sijebat..
    budak2 tu klon korang hahah..
    TAHNIAH.. korang dpt idupkan tunas yang akan menggantikan kite besara kelak ..hidup bangsa kerana adat, hidup melayu kerana muafakat, hidup gayong bersendikan umat..
    zetssss (aku jawa murtad x bleh nak komen macm betaro jet lilie)

  3. Salam…mana tumpahnya kuah kalau bukan kedalam pinggan, mana turunya tuah kalau bukan pada kehebatanya… Inilah hak rakan-rakan segayong.. Allahuakbar Allahuakbar… Tahniah rakan rakan ku

  4. Kuah tumpah atas lantai la.. xkan tu pun tak tau..

  5. hehehee

  6. amoi amoi amooooiiii….!!!! habis anak2 slim river jadi anak gayong tu!!!! moga2 usaha Cikgu2 semua di sana diberkati Allah… insyaAllah. Ingat tu, jgan biar terlepas sorang pun anak melayu di slim river yg tak bergayong!!!! ZAAAAATTTTT!!!!!! ;p

  7. hari ni frist time sya tengok ni semua.bukan pa saya sbnarnya nk mengetahui dengan lebih dekat tetang tabiak perpaduan daerah batang padang kerana tak lama lagi akan berpindah ke tnjung mlim.jadi sebelum saya menghantar surat pertukaran tempat kerja dari taiping ke sana kena la tahu sdikit sbnyak tentang org disana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: